Elämän monet kerrostumat

30.1. – 18.2.2021

Outi Antila
Susanna Jussila
Katri Kokki
Ari Kreusch
Minna Lehtonen
Liina Länsiluoto
Emmi Ohraniemi
Sari Mansala
Marianne Matikka 
Jani Rättyä
Markku Uusitalo

Outi Antila
Aurora
2020
Sekatekniikka kankaalle

100 x 81 cm

 1050 €

 

Olen Etelä-Pohjanmaalta vantaalaistunut ja nyt kuutisen vuotta aktiivisesti maalattuani alkanut saamaan aikaan itseänikin miellyttäviä maalauksia. Pidän erityisen paljon vastaväreistä ja yksinkertaisista muodoista.

.

Susanna Jussila, runo /Aura Nukari, valokuva
Maa-ilma Sinussa
2020
Valokuva, edit 1/5
 cm

 340 €

Intohimoni on tarjota voimaa ja lohtua tuovia ajatuksia arjen keskelle. Vuonna 2014 alkunsa saanut runoblogini on sittemmin kasvanut tunnetuiksi Sielun sopukoita -somerunoiksi, -päiväkirjaksi ja -kirjoituskorteiksi. Teosten ja Kotona kehossa kirjan runot kutsuvat pysähtymään hetkeen ja virittäytymään sydämen taajuudelle.

Katri Kokki
Kylpytakki
2019
Harmaasavi, lasite
Kork. 24 cm

 320 €

Olen koulutukseltani kultaseppä ja dibl. gemmologi. Keramiikkatöitä olen tehnyt harrastuksenani yli 40 vuoden ajan. Vuosia ja nykyisinkin työskentelen Kaapelitehtaallä. Asun Lauttasaaressa.

Ari Kreusch
Lady Be Quiet
2020
Akryyli kankaalle
100 x 81 cm

960  €

Maalaukseni pohjautuvat omiin henkilökohtaisiin elämänkokemuksiini. Elämä on käsitykseni mukaan monimutkaista, täynnä varjoja, omakohtaista, uniikkia ja kuitenkin kaikki voivat samaistua samoihin elämänkokemuksiin uudelleen ja uudelleen. Maalaus-sarjani tutkii elämän kiertokulkua, iloa ja kärsimystä muutoksen ja elämän tarkoituksen instrumenttina. Punainen piste/tahra kuvaa tietoisuutta muistuttaakseen meitä pysymään tässä hetkessä.

Minna Lehtonen
Trust
2017
Sekatekniikka
40 x 30 cm

580  €

Maalaan intuitiivista taidetta, joka pulppuaa sisältäni. Käytän pääasiassa akryylivärejä ja sekatekniikkaa. Olen maalannut aktiivisesti vuodesta 2013. Minulle maalaminen on aina jonkinlainen prosessi, jossa käsittelen tunteitani ja puhdistan elämääni. Rakastan värikkyyttä. Haluan maalausteni kautta jakaa onnellisuutta, iloa, valoa ja rakkautta sekä antaa katsojille inspiraatioita, kauneutta,uskoa ja toivoa elämään

Liina Länsiluoto
Kaiken maailman kyyneleet ja toivo, Sarjasta Väsyneet Madonnat
2020
Akryyli kankaalle
100 x 80 cm

1100  €

Tutkin maailmaa akryylivärimaalausten ja runojen kautta. Maalauksissani kuvaan sekä abstrakteja mielenmaisemia että tutkin ihmisyyden monia puolia. Olen sivutoiminen taiteilija, päivätyössäni hän toimin viestinnän ammattilaisena. Näyttelyssä esillä oleva Väsyneet Madonnat -teossarjani käsittelee äitiyteen liittyviä tunteita rakkaudesta suruun ja raivoon.

Emmi Ohraniemi
Sisällä hiljaisuus tanssii kovaäänistä kiitosta
2021
Akryyli, sekatekniikka kankaalle
140 x 100 cm 

1600 €

Aloitin taiteen tekemisen jo lapsena. Harrastus jäi pitkäksi aikaa tauolle, kunnes palasi muutama vuosi sitten uudelleen elämääni. Nyt taide on jokapäiväistä elämääni ja työtäni. Rakastan kerroksia, erilaisia pintoja – valon pilkahduksia näiden keskeltä. Minulle ne kertovat ihmisyydestä, elämän kerroksellisuudesta. Kotona kehossa -kirjan julkaisuun liittyvät työni ovat syntyneet ihmisenä olemisesta erilaisia kokemusmaailmoja tutkien.

 

Sari Mansala
Atmosphere
2018
Akryyli pleksille
100 x  80 cm

980 €

Maalaustyylini on abstrakti maisema. Maalaan akryyliväreillä pleksille tai kankaalle käyttäen muotoilupastaa rakentamaan teoksiin erikoisen, vahvasti kolmiulotteisen tekstuurin. Teokseni ovat parhaimmillaan luonnonvalossa – jopa aavistuksen hämärässä –, jossa teosten kerroksellisuus, syvyys ja monimerkityksellisyys korostuvat. Valon vaihtelu muuttaa teosten antamaa vaikutelmaa suuresti ja saa ne tuntumaan eläviltä

Marianne Matikka
Osa olemista
2020
Akryyli kankaalle
100 x 80 cm

1450 €

Kuvakielessäni on abstrakteja vaikutteita ja minimalistinen kerronta. Taiteen koukuttava, hurmaava ja vähän mystinen draama on minulle kuin olohuone, jossa on hyvä ja turvallinen olla maalatessa. Teosteni veistosmainen struktuuri ilmentää viehtymystäni viivaan. Värivoimaisen tunteellinen öljyväri tekniikkanä on väline teosteni syntyyn, mitkä ilmaisevat tunnelmaa, jopa sitä, joita on vaikea sanoittaa.

Jani Rättyä
Käyttäytyjä
2020
Akryyli kankaalle
133 x  105 cm

 2800 €

Taideopintoja olen suorittanut Kuvataideakatemiassa, Turun Piirustuskoulussa ja Limingan taidekoulussa. Maalaukseni on abstraktia ja ekspressiivistä, niissä on kuitenkin tunnistettavia yksityiskohtia ja elementtejä, jotka johdattelevat monenlaisiin mielleyhtymiin.

Markku Uusitalo
Indian Woman
2003
Koivu, peili, öljy, vaha
47 x 39 cm

3200 €

Minulle taiteen tekeminen ja etenkin puun työstäminen sorvaamalla on jo pitkään ollut suuri intohimo. Teen puusta taideteoksia, koriste-esineitä, meditaatiojakkaroita ja lasten leluja. Nepalin matkalla saamani sydänkohtauksen seurauksena jäin eläkkeelle. Tämä on mahdollistanut sen, että tänä päivänä saan keskittyä täysillä taiteen tekemiseen, reissaamiseen, joogaan ja meditoimiseen.

.