Listening to

Each Other

22.8. – 10.9.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Heidi Chapus

Ani Frei

Jasmina Ijäs

Kirsi Julku

Johanna Karelahti

Mervi Korhonen

Noora Kämppi

Taija Peistamo

Anu Riestola

Nina Tuovinen

Heidi Chapus, Vantaa

Heidi Chapus
Deeper
2020
akryyli kankaalle
55 x 46 cm

580€

 

Taide on minulle kanava ilmaista itseäni ja sisimmästäni virtaavia asioita. Sen kieli ilmaisee niin paljon enemmän kuin puhutut sanat. Minua inspiroi eniten luonto, ihminen, matkustaminen sekä Jumalan todellisuus ja näyt. Tykkään leikkiä väreillä ja muodoilla ja esimerkiksi tuoda esiin jonkin muiston, tunteen tai mielikuvan, joka puhuttelee itseäni.

Ani Frei, Helsinki

Ani Frei
Listen to her pain
2020
muste kankaalle
50 x 100 cm

700€

Palava halu purkaa kaikki kokemukset ja tunteet kankaalle syntyi, kun voitin kamppailun syöpää vastaan – näin rakkauteni abstraktia taidetta kohtaan sai alkunsa. Maalaan useimmiten intuitiivisesti alkoholimusteilla sekä akryylillä ja maalaukseni heijastavat mielenmaisemaani. Taide on minulle terapiaa, suurin intohimo ja kutsumus.

Jasmina Ijäs, Tampere

Jasmina Ijäs
Aika kukkaan puhjeta
2020
akryyli kankaalle
60 x 60 cm

1000€

Pyrin maalausteni kautta tuomaan esille eläinten näkökulman jatkuvasti muuttuvaan elintilaan. Teosteni tunnusomaisten geometrisien muotojen myötä katsojalla on mahdollisuus päästä sisälle teoksen tunnelmaan, aistia sen tarinaa, sekä löytää syvempiä kerroksia, merkityksiä ja metaforia.

Kirsi Julku,Tampere

Kirsi Julku
Overcast
2020
öljy kankaalle
46 x 55 cm

520€

Taiteessani on aina vahvasti mukana ollut luontoaiheiset- ja sen ympärillä vellovat teemat. Teen taidetta, koska sen tekemättömyys ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto minulle. Työskentelen henkilökohtaisista kokemuksista ja nykyisistä vaikutteista ympärilläni.

Johanna Karelahti, Vesilahti

Johanna Karelahti
Topi 2
2019
akryyli kankaalle
halk. 76 cm

960€

Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut taiteen eri lajeista. Kuvataiteen tekoon heittäydyin kunnolla lopetettuani maisema-arkkitehdin työt muutamia vuosia sitten. Väreissä puhuu sieluni ääni, vapaus ja ikuisuus. Maalatessani olen ehjä, valossa kauttaaltani.

Mervi Korhonen, Kuopio

Mervi Korhonen
Yksinäinen samoaja
2018
akvarelli
45 x 60 cm

520€

Innostuin piirtämisestä jo lapsena, ja aloitin kenties vaikeimmalla mahdollisella aiheella – hevosilla. Visuaalisuus on ollut vahvasti läsnä elämässäni ja taide jo pitkään suuri intohimoni. Maalaan usein eläimiä, luonnon yksityiskohtia tai kokemiani asioita. Maalaustyylini on tarkka ja yksityiskohtainen, tosin viime aikoina olen tavoitellut myös rennompaa jälkeä. Maalaan enimmäkseen akvarelleilla.

Noora Kämppi, Jyväskylä

Noora Kämppi
Ascendo
2020
akryyli kankaalle
116 x 89 cm

1140€

Teoksissani yhdistelen usein valon ja varjon leikkiä, maalaan abstrakteja teoksia, sekä figuratiivisia hahmoja ja maisemakuvia. Saan inspiraation teoksiini luonnosta ja elämänkokemuksistani. Erilaiset mytologiaan sekä taruihin liittyvät tarinat ovat aina kiehtoneet minua, ja se voi myös näkyä maalauksissani. Maalaan pääasiassa akryylimaaleilla kankaalle.

Taija Peistamo, Lohja

Taija Peistamo
Ilves
keramiikka

MYYTY

Maalla kasvaneena inspiroidun luonnosta ja erityisesti metsä on lähellä sydäntäni. Taiteen tekemisen olen saanut verenperintönä isoisäni kautta. Ilveksen salaperäinen lymyily metsän siimeksessä kiehtoo minua ja tämä eläin pääseekin usein veistokseni aiheeksi kuin myös karhu, mutta kesympiä kissaveistoksiakin olen tehnyt paljon. Minulla on oma keramiikkauuni, mutta työstän myös betonia ja teen taidetta maalatenkin.

.

Anu Riestola, Kemi

Anu Riestola
Kohti aurinkoa
2020
akryyli ja öljy levylle
100 x 100 cm

1240€

Tällä hetkellä maalaan akryyleillä ja öljyväreillä. Maalaan, koska saan siitä iloa ja onnea.

Maalaaminen on kiehtovaa kuvallista ongelmanratkaisua. Käsittelen teoksissani mm. luonnon ja ihmisen välistä suhdetta. Pohjoinen identiteetti vaikuttaa teoksissani. Olen kiinnostunut alku-peräiskansojen mytologiasta.

Nina Tuovinen, Helsinki

Nina Tuovinen
Vapauden laukka
2018
öljy kankaalle
90 x 70 cm

2200€

Jäätyäni IT-alan johtotehtävistä opintovapaalle ja löysin itsestäni kuvataiteilijan. Johtajaopinnot vaihtuivat Pekka Halosen Akatemian taideopintoihin ja taiteilijaura vei minut mennessään. Maalaan hevosaiheista taidetta eri tekniikoilla, pääasiassa öljyväreillä, musteella ja akvarelleilla. Hevoset edustavat minulle vapautta ja voimaa, mutta toisaalta myös herkkyyttä ja ystävällisyyttä.