soihdut syttyvät

8.12. – 30.12.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Susanna Eskola

Katy Hertell

Merja Hujo

Inga Ikipyy

Tuula Kallas

Kaj-Erik Kallio

Elina Melgin

Päivyt Niemeläinen

Aulikki Nukala

Ulla Vesander

Susanna Eskola
Puhurit puhaltavat
2017
Akryyli kankaalle
100 x 120 cm

 2200 €

 

Taiteen tekeminen on minulle tapa olla ja elää. Olen pienen pieni pipertäjä piirtäessäni kortteja, mutta suuren suuri taivaanrannanmaalari maalatessani tauluja. Näitä kahta yhdistellen teen sitä mikä minulle on merkityksellistä ja tärkeää.

Katy Hertell
Luonnonsuojelija
2020
Käsinrakennettu kivitavara

40 x 20 cm

 1200 €

Viime vuosina olen rakentanut Luonnonsuojelija ’pääruukkuja’; eli päänmuotoisia ruukkuja, jotka voivat kantaa/kannattaa pientä osaa luontoa. Ensimmäinen teos syntyi vahingosta, jossa halkeama antoi rikkinäiselle veistokselle uuden merkityksen. Esineeseen kiteytyy taiteen ja funktionalismin rajapinta, yhdistettynä ilmaisuun ihmisen ja luonnon erottamattomuudesta. Kauneus ja esteettisyys työkaluinani, haluan töideni kautta osoittaa riippuvuussuhdettamme luontoon.

Merja Hujo
Hiljainen paikka 2
2015-2020
Akryyli kankaalle
50 x 50 cm

1200 €

Pääteemojani ovat luontokokemukset sekä ihmisen elo tässä maailmassa. Taiteilijana olen utelias tutkimusmatkailija ja pienikin havainto saattaa saada alkuun taiteellisen prosessin, joka kasvaa suureksi kokonaisuudeksi.

Inga Ikipyy
Pysyä puussa, kukkia
2013
Tempera ja öljy
130 x 100 cm

1500 €

Maalaan pääosin temperalla. Maalaaminen on minulle yhtä aikaa jotain hyvin kouriintuntuvaa ja maanläheistä, ja toisaalta mystistä toisiin ulottuvuuksiin kurkottamista. Juuri siihen tempera on kuin tehty: pigmenttien ja sidosaineiden parissa askarrellessa on kosketuksissa maalin fyysisyyteen jo ennen sen syntymää, ja siveltimen vetojen jauheinen hehku inspiroi tavoittelemaan kuvia ymmärryksen tuolta puolen.

Tuula Kallas
Flying Back Home
2020
Akvarelli
 41,5 x 31,5 cm

280 €

Akvarellien maalaaminen on intohimoni. Rakastan niiden herkkyyttä, läpikuultavuutta ja monipuolisuutta. Veden ja pigmenttien värinen leikki kiehtoo minua haastavuudellaan. Maalaukseni liikkuvat abstraktin ja esittävyyden välimaastossa. Haluan välittää töilläni kokemuksiani ja tunteitani, pelkistäen ja suurella sydämellä. Minua kiehtoo taiteen tekemisessä ja kokemisessa sen terapeuttisuus.

Kaj-Erik Kallio
Georgios Voittaja
2018
Laminointi kuitulevylle
35 x 28 cm

 650 €

Kiinnostukseni Ikonimaalaukseen alkoi jo varhaislapsuudessa. Kotipaikkakunnallani Suomen-linnassa kävin vanhempieni kanssa kirkossa. Kirkon rakennusvuosi oli 1854 ja se oli Pyhän Aleksanteri Nevskin nimikkokirkko. Thonin Viaporiin rakentama kirkko oli vanha venäläinen viisikupolinen keskeiskirkko. Kaunis Ikonostaasi purettiin osittain suomalaisuuden innoittamana, mutta osa maalauksista jätettiin. Lapsena ihailin suurta öljymaalausta Pyhä Ehtoollinen ja suuria enkelimaalauksia, jotka purettiin kuusikymmenluvun alussa.

Elina Melgin
Hiutaleiden leikki
2020
Akryyli kankaalle
81 x 100 cm

 1100 €

Päivätyössäni viestintäammattilaisverkoston johtajana ja kulttuurin tutkijana pohdin kohderyhmiä, budjetteja tai vaikuttavuutta. Taiteilijuus merkitsee minulle sitä, että voin luoda vapaasti. Maalaukseni ovat usein harmonisia, värit rauhoittavia. Aiheet nousevat alitajunnasta, joskus itsenikin yllättäen. Jonkun valonsäteen ja toivon kantamoisen haluan töilläni katsojalle välittää. Maailmassa on niin paljon rumaa, että maalaan kauneutta sellaisena kuin sen ymmärrän.

Päivyt Niemeläinen
Mansikkapaikka
2020
Akvarelli
70 x 50 cm

 760 €

Öljyvärimaalaus, vesivärimaalaus ja sekatekniikka ovat päämenetelmiäni maalatessani. Lisäksi olen perehtynyt esihistorialliseen kuvamaalaukseen ja soveltanut sitä nykyilmaisuun käyttäen väreinä pigmenttejä ja nesteenä veri-vesiseosta. Kolmiulotteiset rakennemaalaukset (pittoscultura) valmistan kierrätysmateriaaleista. Näissä töissäni pyrin ilmaisutasapainoon plastisen muodon ja maalauksen välillä. Eri tekniikoilla valmistettuja teoksiani voi nähdä kotisivuillani.

Aulikki Nukala
Pohjoista valoa
2018
Akvarelli
80 x 100 cm

 1100 €

Olen viime vuosina maalannut luontoaiheita akvarellitekniikalla, joka on monipuolinen ja antaa paljon teknisiä mahdollisuuksia. Akvarelliväri voi olla raikasta, kuultavaa, pehmeää tai peittävää ja siveltimen vedot näkyvän kiehtovia tai leveitä pintoja. Toimin nykyään IWS Finlandin eli kansainvälisen akvarellitaideyhdistyksen johtajana. Teoksiani on palkittu kansainvälisesti ja niitä on kaupunkien ja kuntien kokoelmissa.

Ulla Vesander
Uusi voima
2018
Akryyli kankaalle
140 x 100 cm

1500 €

Maalaaminen ja taide on kulkenut mukanani koko aikuisiän. Se on ollut välttämätön selviytymiskeino ja ilon tuoja elämän eri vaiheissa. Olen aina ollut värimaalari, silloinkin kun olen tehnyt grafiikkaa (Litografia, Puupiirros). Värit antavat elämän ja tuovat esiin tunteet. Minua kiinnostavat ihmisen, esineiden ja asioiden sielu sekä olemus.