SUMMER DREAMS


24.10. – 12.11.2020


Näyttelyn taiteilijat:

AnneMilana
Asta Caplan
Laura Dahlqvist
Taru Kurki
Sara Kuu
Liinu Laurila
Heli Lehti
Merja Naroma
Ninni Pehkonen
Tiina Suikkanen

AnneMilana
Piilosilla Puutarhassa
2020
akryyli
41,7  x 76 cm

2200 €

 

Olin jo lapsena kiinnostunut tutkailemaan ystävieni kasvonpiirteitä ja ilmeitä, sekä näkemäni piirtämisestä. Myöhemmin 14-vuotiaasta lähtien jatkoin maalaten, ensin öljyvärein. Vielä tänä päivänä ihminen on minulle suuri ihme, erityisesti kuinka tiedostamatta kerromme ilmeillä
tunteistamme. Useimmiten tunnistamme kasvoilta hänen persoonallisen luonteensa. Tunnelman pyrin maalaamaan mallin ympärille tarinan kautta.

Asta Caplan
Kevätsilkissä III
2018
öljy kankaalle
130 x 80 cm

2800 €

Taiteilija on aina tuntemattoman kokemuksen tai ajatuksen tutkija ja pyrkii valitsemallaan välineellä jakamaan näkemyksiä ja kokemuksia tietoisuuden ja uteliaisuuden laajentumisesta avoimeen syvään havaintoon todellisuudesta. Nyt, jos koskaan kauneuden ja ilon löytäminen kaaoksen keskellä on sitkeyden ja elämänilon siemen.

Laura Dahlqvist
Cotton Candy Sky
2020
sekatekniikka
100 x 81 cm

960 €

Maalaan pääasiallisesti abstrakteja sekatekniikka- ja akryyliteoksia kankaalle. Teokseni tirskuvat iloa, feminiinisyyttä ja rohkeita värejä. Inspiraationi saan teoksiini luonnosta, tunteista ja ympäröivästä elämästä. Haluan luoda teosteni avulla katsojille iloa ja onnellisuutta, ihan niin kuin
ne luovat minullekin.

Taru Kurki
Fantasia
2020
akryyli kankaalle
90 x 90 cm

1150 €

Värit ja tunteet vaikuttavat lopputulokseen maalausprosessin aikana. Maalauksilla on tarinansa, mutta minun tarinani ei ole pääasia katsojalle. Jokainen saa kokea oman versionsa. Intuitiivista ja abstraktia tai esittävää taidetta, kaikella on oma tarkoituksensa, tunnetilojen kannanottoja.
Tällä kertaa akryyleillä, mutta tykkään käyttää pensseliä, palettiveistä, raaputtaa, pyyhkiä ja valutella, lisätä lyöntimetallia ja joskus hiekkaa.

Sara Kuu
If you don’t see, I will still be
2020
sekatekniikka kankaalle
120 x 100 cm

1200 €

Maalaan intuitiivisesti saaden inspiraationi maan kiertolaisesta, taivaankappaleesta nimeltä kuu, feminiinisyyden voimasta ja virtaavasta vapaudesta. Maalatessani unohdan niin itseni kuin kaiken ympärilläni. Päästän irti. Luovun kontrollista ja annan sisältäni kumpuavan rakkauden täyttää
kankaan.

Liinu Laurila
Näytti kuin hän olisi mennyt
2020
öljy kankaalle
99 x 81 cm

1500 €

Rakastan luontoa ja se näkyy vahvasti taiteessani. Erityisesti metsä ja erilaiset yksityiskohdat kiinnostavat. Luonnon eri sävyt, valot ja varjot inspiroivat. Kun innostun jostain, haluan luoda siitä oman teokseni. Maalaan hyvin intensiivisesti ja käyn usein läpi voimakkaita tunteita; välillä tuskallista turhautumista ja toisinaan taas iloa onnistumisista tai uusista oivalluksista.

Heli Lehti
Pallorasia hatulla
2020
posliinisavi, lysteri, kiiltokulta
15 x 11 cm

350 €

Olen maalannut jo vuosikymmenien ajan posliinille/lasitteen päälle. Värien luistelu lasitteen pinnalla on kiehtovaa. Perinteisen sivellinmaalauksen lisäksi haen jatkuvasti uutta kokeiltavaa. Viime vuosina mukaan on tullut enemmän myös paperiposliinisavesta muotoilemani esineet. Ideoita pulpahtelee milloin mistäkin ja kukat kiehtovat erityisesti, niiden värikkyys ja muodot.

Merja Naroma
Sailing with the Diamonds
2020
valokuva, akryyli, sekatekniikka kankaalle
75 x 100 cm

960 €

Taiteeni on monialaista; kuvataiteesta puutarhasuunnitteluun ja -kirjallisuuteen. Työni ja teokseni liittyvätkin pääasiassa maisemallisiin tulkintoihin. Akryylimaalauksella toteutettujen teosten lisäksi olen kehittänyt sekatekniikkailmaisua, jossa yhdistän ottamiani kankaalle painettuja käsittelemättömiä valokuvia akryylimaalauksen, lasimurskan, värjätyn lasin ja kiven kanssa muokaten kuvan todellisuuden suuntaa.

Ninni Pehkonen
Her name is Anne
2020
akryyli kankaalle
150 x 100 cm

1250 €

Kuvataiteen opintoni painottuvat taidehistoriaan ja taiteen filosofiaan. Minulla ei ole kuvataiteilijan koulutusta ja pitkään kuvittelin, ettei minulla ole ”lupaa” maalata suuria ja runsaita teoksia, saati esitellä niitä julkisesti. Neljänkympin lähestyessä pääsin irti tästä ajatusvääristymästä ja ymmärsin, että rakkaus taiteeseen riittää. 

Tiina Suikkanen
Keinu
2020
öljy kankaalle
89 x 80 cm

1700 €

Työskentelyni pohjana on nähdyn ja koetun, valokuvatun ja kuvitellun yhdistäminen. Usein ajatus uudesta maalauksesta syntyy pienen puolivillin puutarhani elämää seuratessa. Maalatessani yhdistelen useista valokuvista aivan uudenlaisen kuvan. Lisään usein ripauksen mielikuvitusta ja joskus roimasti mahdotonta. Öljyväri on tekniikkana minulle rakkain.