SUURIN NIISTÄ ON

RAKKAUS

  

1.8. – 20.8.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Mari Asikkala

Sari Hakala

Tiia Henriksson

Eeva Koponen

Marja Koskiniemi

Hulda Leifsdottir

Eeva Lindholm

Kristiina Lähteenmäki-Hein

Sanni Olasvuori

Virpi Yli-Vakkuri

Mari Asikkala, Muhos

Mari Asikkala
Key to my Heart
2020
sekatekniikka
44 x 54 cm

540 euroa

Lapsesta asti piirtäminen ja maalaaminen on ollut intohimoni ja keino purkaa itseäni. Etenkin tänä päivänä teokseni ovat rehellisiä ja tunnepohjaisia, sisältäen myös paljon symboliikkaa. Voisi sanoa, että maalaan tunnetta tunteesta. Toivon, että teokseni puhuttelevat katsojaa ja kuvan tunnetilaan voisi jopa samaistua.

Sari Hakala, Kouvola

Sari Hakala
Käperrys
2020
akryyli kankaalle
80 x 100 cm

780 euroa

Taiteessani ilmentyy yleensä muutama voimakas tekijä; väri, muoto, pinta tai aihe. Tyylini vaihtelee valtavasti, teen eri maaleilla ja tekniikoilla hyvin erityyppisiä teoksia riippuen päivästä, aiheesta, fiiliksestä, materiaalista. Vaikka käsialani on raskas, on mieleni vallaton ja kujeileva. Olen onnellinen aina, kun voin maalata.

Tiia Henriksson, Porvoo

Tiia Henriksson
All of me
2020
akryyli kankaalle
80 x 60 cm

960 euroa

Ensimmäisen siveltimen vetoni jälkeen en ole voinut lopettaa maalaamista. Aluksi maalasin viikkoja miltei kellon ympäri. En voinut uskoa, että käsistäni pystyi syntymään jotakin sellaista, mitä kankaalla näin. Minulla ei ole ollut pienintäkään aavistusta, että osaisin maalata. Jokainen teokseni sisältää suuria tunteita. Olen itkenyt, nauranut ja ollut innoissani jokaista teostani tehdessäni. Abstraktien maalausteni pyrkimys yksilöllisistä kokemuksista kumpuavaan kerrontaan on näin ollen vahva. 

Eeva Koponen, Espoo

Eeva Koponen
Kun värit taas näkyivät
2020
akryyli kankaalle
60 x 50 cm

680 euroa

Olen maalannut aina ja se on merkinnyt minulle hiljentymistä ja vapaata ajatusten virtausta, sanatonta kertomista ja viihtymistä konkretian ulkopuolella. Tunne. Rytmi. Järjestys ja kaaos. Hiljaisuus.

Marja Koskiniemi, Tukholma

Marja Koskiniemi
Kevät-sarja Rakkaudesta luontoon
2020
akvarelli
52 x 72 cm

740 euroa

Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla. Lakeus ja meri ovat ominta mielenmaisemaani, mikä näkyy pelkistetyissä maalauksissani. Minulla on Tukholmassa ateljee taiteilijayhteisössä Mälarenjärven rannalla. Kesäkuukausina maalaan Helsingin Lauttasaaren merellisissä maisemissa. Akvarellejani on ollut esillä gallerioissa ja taidemuseoissa eri puolilla maailmaa, ja työni ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta.

Hulda Leifsdottir, Rauma

Hulda Leifsdottir
Olen menossa II
2019
akryyli paperille
73 x 57 cm

680 euroa

Olen syntynyt Ísafjörðurin pienessä kaupungissa Islannin luoteisnurkassa. Suomeen muutettuani olen asunut Raumalla jo melkein 30 vuotta. Aloitin taiteilijan urani jo Islannissa asuessani ja olenkin nykyään päätoiminen kuvataiteilija ja työskentelen omassa ateljeessa. Olen tutustunut vuosien mittaan eri tekniikoihin ja maalaan nykyisin pääasiassa abstrakteja töitä.

Eeva Lindholm, Helsinki

Eeva Lindholm
Ennen hämärää
2020
akryyli kankaalle
116 x 100 cm

1460 euroa

Tärkeää elämässä on mahdollisuus toteuttaa itseään ja löytää oma elämäntehtävänsä. Se onnistuu toinen toisiamme tukien ja kannatellen, luonnosta voimaa ammentaen. Haluan jakaa sellaisia omia kokemuksiani, joita toivon kaikille myös tulevaisuudessa. Hitaita hetkiä, juurevia tunnelmia, luontokokemuksia. Vaikuttavia rakkauden, kunnioituksen ilon ja toivon tuokioita, löytämisen riemua.  Maalauksissani on kuvattuna muutama itselleni merkityksellinen hetki. Maalaus on vuorovaikutteinen, oman käteni jälki ja katsojan tulkinta.

Kristiina Lähteenmäki-Hein, Ylöjärvi

Kristiina Lähteenmäki-Hein
Bonding I
2020
öljy kankaalle
80 x 80 cm

1040 euroa

Ennen taideopintojani Sara Hildén akatemialla, olin maalannut jo pitkään. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kerään materiaalia maalausteni aiheisiin sekä sisäisestä että ympärillä olevasta maailmasta. Havainnointi, herkät aistit ja pohdinta yhdistettyinä tuottavat maalauksen aiheen, jonka tarkoitus on olla tulkittavana useamman katselukerran.

.

Sanni Olasvuori, Espoo

Sanni Olasvuori
Daughters of the Sun
2020
öljy kankaalle
100 x 100 cm

1480 euroa

Toivo on taiteeni kantava voima. Luon unenomaisia maisemia, maalaan öljyvärillä tarinoita, joissa kaikki on mahdollista. Maalausteni kautta pääsee hetkeksi levähtämään maailmaan, jossa kauneus ei ole pinnallisuutta tai turhuutta vaan tärkeä tapa viestiä elämässä ja elämästä.

Virpi Yli-Vakkuri, Pälkäne

Virpi Yli-Vakkuri
Nainen, torso
2007
kipsi
kork. 45 cm

980 euroa

Olen sekä kuvataiteilija että kuvanveistäjä. Suuri rakkauteni on kuvanveisto ja etenkin kotimaisen graniitin työstö. Tavoittelen taiteessani harmoniaa ja kauneutta unohtamatta tunteita. Luonto on minulle tärkeä ja luontoon liittyvät teemat ovat läheisiä. Juuri nyt suunnittelen keskittyväni enemmän maalaamiseen ja piirtämiseen ja jättäväni kuvanveistoa välillä vähemmälle huomiolle. En sitäkään kuitenkaan unohda.