TOUCHING THE SKY


14.11. – 3.12.2020


Näyttelyn taiteilijat:

Riitta Hellén-Vuoti
Katri-Maria Huhtakallio
Anne Järvinen
Leena Keränen
Henna Pajulammi
Maria Ruoti
Sophie Schubakoff
Oscar Wollsten

Riitta Hellén-Vuoti
Epätavallinen päivä
2020
Sekatekniikka kankaalle
70 x 70 cm

820 €, myyty

 

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisenä olemisesta ja elämästä. Työssäni psykiatrian erikoislääkärinä ja psykoterapeuttina olen näiden kysymysten äärellä ja nämä samat teemat ovat läsnä taiteessani. Sama ”asia” voi olla sekä maalauksessa että runossani. Kaiken tapahtuvan keskellä toivon, että voisimme yhdessä rakentaa ihmistä ja elämää kunnioittavaa maailmaa, auttaa apua tarvitsevia ja tukea toisiamme.

Katri Huhtakallio
Kukkarossa, Korppi
2018
Käsinrakennettu kivitavara
13 x 22 x 18 cm

1050 €

Työskentelytapani on intuitioon perustuva ja annan aiheeni muokkautua prosessin edetessä. Työskentelyni pohjautuu vahvasti tarinallisuuteen ja kansanperinteisiin sekä omakohtaisiin kokemuksiin ja tunteisiin. Materiaalilla on myös suuri merkitys. Materiaalin havainnoiminen, sen tunteminen ja koskeminen, jopa tuoksu, ovat asioita, jotka vaikuttavat prosessiin. Ne synnyttävät uusia mielikuvia, uusia yhteyksiä ja näkökulmia työskentelyyn.

Anne Järvinen
Taikaa
2019
Akryyli ja öljy
70 x 70 cm

820 €

Huomion kiinnittäminen ulkoiseen hiljaisuuteen synnyttää sisäistä hiljaisuutta: Mieli vaikenee, ovi avautuu. Maalaamisen kautta pääsen olemisen tilaan ja rauhoitun.

Leena Keränen
Muhkura
2020
Keramiikka /käsinrakennus
Korkeus n. 30 cm

800 €

Keraamikkona minua kiinnostaa materiaalin tuntu. Pidän pienestä sattumanvaraisuudesta ja annan työn aika paljon muotoutua tehdessä. Lähtökohtana voi olla jokin tunnelma tai hetki maisemassa, tai sitten vaan tutkin muotoa, pintaa ja väriä. Näyttelyssä on esillä käsin rakennettuja ruukkuja. Ruukut on valmistettu perinteisellä makkaratekniikalla, hitaasti kerros kerrokselta. Ne ovat minulle päiväkirjamaisia, jonkinlaisia mielenmaisemia. Niihin tallentuu ajatukset.

Henna Pajulammi
When the Green Woods laugh
2020
Akryyli kankaalle
100 x 81 cm

1200 €, myyty

Maalaan abstrakteja akryyli- ja sekatekniikkateoksia kankaalle. Inspiraationi herää elämän vastakohtaisuuksista ja ristiriidoista. Valo, vahvuus ja eleganssi ovat viime aikoina olleet minulle tärkeitä teemoja. Pyrin töissäni välittämään iloa ja toivoa katselijalle ja vapauttamaan täydellisyyden vaatimuksesta. Pysähtyminen taiteen äärelle avaa parhaimmillaan portin ihmiseen itseensä.

Maria Ruoti
Reflections
2020
Akryyli ja öljy kankaalle
116 x 89 cm

1400 €

Teosteni kautta pyrin ilmentämään tuonpuoleista transsendenttista todellisuutta, joka on irti tavallisesta käsityksestämme ajasta. Kyseinen ajanulottuvuus on löydettävissä maalauksistani, jotka voimakkaalla läsnäolollaan viestittävät jotain sanoittamatonta, joka on kielellisen ilmaisumme ulkopuolella. Tämän tilan keskeinen tehtävä on terapeuttinen, se leikkii ja lohduttaa. Se tuo katsojalle ymmärrystä siitä, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta, jossa on lupa olla ja hengähtää.

Sophie Schubakoff
Relevant II
2020
Akryyli kankaalle
92 x 120 cm

3900 €

Maalaussarjassani pohdin taiteen arvoa, tarkoitusta ja merkitystä katsojaan nähden kuin myös taiteilijalle itselleen. Jos jotain on jäänyt näkemättä tai määrittelemättä, vähentääkö se sen merkitystä? Onko taide vain katsomista ja kritiikkiä vai tunnepitoista yhteyttä ja merkitystä tietyssä nykymaailman ryhmässä tai yksilöiden välillä. Maalauksissani laitan taiteen, aiheena, minulle ominaiseen veden maalaustyyliini, jotta voin hahmotella sen arvoja, myös humoristisesti ja ironisesti.

Oscar Wollsten
Fly
2020
Valokuva
edit. 1/5
40 x 60 cm

1000 €

Valokuvieni mustavalkoinen tyyli tekee kuvistani tunnelmallisia, ajattomia ja monitulkinnallisia. Kaupungeissa vaeltavat hahmot ja kohtaukset näyttäytyvät kuvissa usein unenomaisina – lähes surrealistisina – vaikka niitä ei ole lavastettu. Olen koulutustaustaltani elokuvaohjauksen maisteri, mikä todennäköisesti näkyy myös valokuvissani.