VALON VÄRIT

6.6. – 25.6.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Sofia Amberla
Kristina Andersson
Diana Godenhjelm
Anne Järvinen
Angela Oker-Blom
Marja Paasio, Merja Penttilä
Veera Pirilä
Paula Pitkänen
Leif Wikholm

Sofia Amberla, Helsinki/ Lauttasaari

Sofia Amberla

Kohti samaa valoa

2020

Muste kankaalle

100 x 100 cm

1200 euroa

Olen kuvataiteilija ja arkkitehti. Mustemaalauksissani toistuvat laajat kaaret ja isot ympyrät, jotka sisältävät lähemmin tarkasteltuna ihmishahmoja ja tarinoita. Niin taiteessa kuin arkkitehtuurissakin parasta on, jos lopputuloksesta voi aistia jotain maagista, ripauksen tähtipölyä.

Kristina Andersson, Helsinki/ Lauttasaari

Kristina Andersson

Kultalintu

2019

Akryyli kankaalle

60 x 50 cm

480 euroa

Olen tehnyt taidetta pitkään eri muodoissa. Minulla on sekä taideterapeutin että lastentarhanopettajan koulutus. 1970 -luvulla kävin myös Vapaata Taidekoulua. Nykyään maalaan akryyli-, pastelli- sekä sekatekniikkatöitä. Teen myös kuvanveistoa, käsitöitä ja kolmiulottisia teoksia. Maalaan työhuoneellani Atelje 2-ssa Lauttasaaressa.

Diana Godenhjelm, Helsinki/ Lauttasaari

Diana Godenhjelm

Sahara

2011

Öljy kankaalle

60 x 90 cm

Hinta 750 euroa

Taide on kiinnostanut minua nuoruudestani lähtien. Erityisesti keramiikka kiehtoi minua ja pääsin mm. keramiikkataiteilija Karin Widnäs-Weckströmiltä oppiin tekemään sitä itsekin. Olin kiinnostunut jo koulussa myös maalaamisesta. Opiskelin taidetta ensin kansanopistossa ja sitten myös monen arvostetun kuvataiteilijan oppilaana. Jatkoin opintojani Repinin taideinstituutissa, kesäyliopistolla, sekä lukuisilla lyhyillä taidekursseilla.

Anne Järvinen, Helsinki/ Lauttasaari

Anne Järvinen

Kesä

2019

Akryyli kankalle

90 x 120 cm

980 euroa

Maalaamisen kautta pääsen olemisen tilaan ja rauhoitun.

Rene Magritten sanoin:

”Katsoja kysy taideteoksen edessä: mitä se tarkoittaa?

Se ei tarkoita mitään, koska mysteerikään ei tarkoita mitään, koska se on tuntematon.”

Angela Oker-Blom, Helsinki/ Lauttasaari

Angela Oker-Blom

Mies ja kivi

Keramiikka

2200 euroa

Savesta luominen on minun tapani pohtia ja ymmärtää maailmaa, jonka osa olen. Savi kantaa menneiden aikojen muistoja. Se on linkki muinaisaikojen kansoihin ja kulttuureihin ja ovi, joka avautuu aamunkoiton maan aamu-usvaan. Nykyisyyden avautumaton aarrekammio on fyysisesti tunnettavissa. Jokainen patsas kantaa omaa historiaansa. Haluan jakaa elämän maagisen moninaisuuden ihailuni. Antamalla muodon ihmisille ja tapahtumille, jotka ovat vanginneet mielenkiintoni, haluan ikuistaa heidän rohkeutensa ja saavutustensa sormenjäljet.

Marja Paasio, Helsinki/ Lauttasaari

Marja Paasio

Niken siivet

2019

Akvarelli ja guassi

1200 euroa

Maalaukseni ovat värikkäitä fantasiakuvia, aiheina mm. naisfiguurit ja kukat. Aiheet ja symboliikka kumpuavat unien tapaan alitajunnastani. Prosessinomainen maalaustapa ohjaa teosteni syntyä; aloitan maalauksen jostain yksityiskohdasta ja jatkan siitä kuin unta kuvittaen. Jokainen maalaus on minulle seikkailu.

Merja Penttilä, Helsinki/ Lauttasaari

Merja Penttilä

Merellä II

2020

Akvarelli

420 euroa

Olen itse asiassa tieteilijä, mutta suhtaudun kuvataiteilijana olemiseen vakavasti. Olen osallistunut moninaisiin kursseihin vuosien varrella ja ollut mukana pitkään myös Helsingin taiteilijaseuran mestarikurssilla. Lisäksi olen Lauttasaaressa useita vuosia toimineen Avoimen taidekoulun perustajajäsen ja sen nelivuotisen koulun itsekin käynyt. Viime aikoina olen ollut mukana monissa taidetiede-projekteissa, ja olen Suomen Biotaiteen seuran jäsen. Huomaan, että minua kiinnostaa vesielementti ja sen suhde erityisesti maahan. Näyttelytyöt on tehty Kökärilla merimaisemissa ja suometsälammin rannalla Tammelassa.    

Veera Pirilä, Helsinki/ Lauttasaari

Veera Pirilä

Pysähtynyt tanssi

2020

Öljy kankaalle

100 x 150 cm

Olen 41-vuotias taiteen maisteri, taiteilija ja taideopettaja. Teen muotokuvien ja eläinaiheisten teosten lisäksi kubismin hengessä maalauksia tunnetuista hahmoista ja leluista.

Paula Pitkänen, Helsinki/ Lauttasaari

Paula Pitkänen

Washing my tears away

2020

Akryyli, öljy kankaalle

90 x 90 cm

Hinta 1200 euroa

Olen ekspressionisti, intuitiivinen maalari, jonka intohimona on väri. Minua inspiroi väri. Värit ovat olleet intohimoni lapsuudesta asti ja värikaudet näkyvät vahvasti työssäni. Aiheet nousevat pääasiassa väreistä ja tunteista ja heijastavat niin sisäistä maailmaani kuin sen suhdetta todellisuuteen, missä elämme.

Leif Wikholm, Helsinki/ Lauttasaari

Leif Wikholm

Navigare Necesse est

2005

Tempera ja öljy

100 x 100 cm

Ihminen aistii värit valossa. Se on lajimme keino ymmärtää ympäristöä. Aistimme joutuvat usein koetukselle, kun luonto järjestää yllätyksiä. Yhä visualisemmaksi muodostunut teknologinen elinpiirimme muuttaa vielä enemmän todellisuuttamme. Taiteilijan ei pidä rajoittua kuvaamaan sitä mitä näkee – vaan sitä, mitä ajattelee.