VEDEN SYMBOLIIKKA

3.10. – 22.10.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Aino Eeronheimo
Taru Kantonen
Pia Kianne
Elina Liikanen
Nadja Mikkilä
Irina Nyyssönen
Tiina Pietiläinen
Heidi Roschier
Pia Rydman
Katharina Schmidt
Sanni Tunturipuro

Taike tukee näyttelyä

Aino Eeronheimo
The Lutra Lutra Band
2020
keramiikka, kivitavara, kierrätyspaperisavi

2700 €

 

Olen keramiikkataiteilija ja kuvataideopettaja (TaM). Luontosuhteeni on lapsesta saakka ollut hyvin vahva. Päivittäiset kävelyretket saavat mielikuvitukseni liikkeelle. Viime vuosina olen muotoillut useita vedessä ja rannoilla asustavia otuksia. Olen toivottanut tervetulleiksi söpöä, iloista, outoa ja pelottavaakin sakkia. Kunkin otuksen luonne paljastuu silmiin katsomalla. 

Taru Kantonen
Alkumeri
2020
sekatekniikka, akryyli ja öljy kankaalle
70 x 70 cm

760 €

Supervoimani on siirtää mielenmaisemani kankaalle – pensselin tai palettiveitsen voimin. Inspiroidun ihmisistä ja vesimaailmasta – jäästä, järvistä ja myös rannattomista rannoista. Ajatus yhdessä materiaalien kanssa synnyttää uusia maalauksia. Usein aiheiksi nousee luonto, maisema, vesistöt – maalauksistani saatat löytää muutakin sisältöä – tarinaa.

Pia Kianne
Rannalla
2020
lasi

300 €

Puhallan uniikkeja lasiesineitä, joiden lähtökohtana on väri ja sillä leikittely. Töilleni tunnusomaista on läpikuultavat ja opaalit värit.

Elina Liikanen
Viimesäteet  
2019
akryyli kankaalle
42 x 69 cm

850 €

Olen aktiivisesti työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Urani alkuvaiheessa tein suurikokoisia julkisen tilan teoksia ja tutkin värikinetiikan teemaa. Minut tunnetaan erityisesti nais- ja androgyyni-hahmoista. Viime vuosina olen tutkinut veden symboliikkaa ja veden elementtiä teoksissani ja taiteilijakirjoissani.

Nadja Mikkilä
The Other Half
2020
akryyli kankaalle
100 x 100 cm

1180 €

Olen Saksassa syntynyt suomalainen kuvataiteilija. Valmistuin Hampurin Taideakatemiasta vuonna 2005. Saksassa asuini yhteensä 15 vuotta. Nykyisin asumme Vihdissä puolison, tyttären ja rescue-koirien kanssa. Maalaan luontoaiheisia maalauksia ja piirrän satumaisia, synkkiä eläinpiirustuksia.

Irina Nyyssönen
Tietoisuuden tasot
2020
akryyli kankaalle
100 x 120 cm

1260 €

Taiteilijana olen laaja-alainen. Luon kaikkea valokuvista ja veistoksista maalauksiin. Työni syntyvät intuition kautta, suunnittelematta ja usein teokseen ilmestyykin kasvoja, eläimiä, henkiä tai selvä maisema. Uusin aluevaltaukseni on akustinen taide, jossa materiaalina käytän suomalaista ekologista turvelevyä, johon luon omalla uudella tekniikallani uniikin teoksen.

Motto: Amor Vincit Omnia.

Tiina Pietiläinen
Who needs a Compass
2020
sekatekniikka kankaalle
70 x 70 cm

760 €

Olen Jyväskylässä syntynyt ja kasvanut abstrakti taiteilija, jonka töihin suurin inspiraatio tulee luonnosta, sen monimuotoisuudesta ja kerroksellisuudesta. Kerrostaminen, lukuisat yksityiskohdat, väreillä leikkiminen ja näiden harmonia ovat usein töissäni keskeisessä asemassa. Teoksissani usein toistuvana teemana ovat vesi ja järvet. Olen aina rakastanut sitä, että kotipaikkakunnallani voi lähteä kävellen mihin suuntaan tahansa, ja löytää edestään järvenrannan.

Heidi Roschier
Ocean’s Heartbeat
2019
akryyli kankaalle
100 x 120 cm

1550 €

Maalaan abstraktia ekspressionismia sekatekniikoin. Kantavat teemat teoksissani ovat yhteydessä liikkeeseen ja sen jatkumoon. Meren syvyyksiin, aaltojen tanssiin, vesielementtiin valon heijastuksineen. Luonto on vahvasti läsnä töissäni. Inspiraatiot ja väripaletti tarttuvat mukaan matkoilta ympäri maailmaa.

Pia Rydman
Pohjolan Vedenneito
2020
öljy pellavalle
55 x 46 cm

820 €

Rakastan kauneutta, koska rakkaus itsessään on kauneutta. Työskentelen akryyli- ja öljyväreillä vangiten kankaalle katoavan hetken, tunteen tai tunnelman ja antaen sille visuaalisen muodon. Taiteeni on välillä abstraktia, välillä figuratiivistä, kuitenkin aina pyrkien voimistamaan ja nostattamaan kokijaansa. Etsin aina korkeampaa yhteyttä johonkin, joka ylittää tämän kokemuksen, jota kutsumme ihmisen eloksi.

Katharina Schmidt
Journey of a Lifetime
2020
sekatekniikka kankaalle
50 x 80 cm

880 €

Olen suomalais-saksalainen taiteilija ja studioni sijaitsee Helsingin Vallilassa. Jokainen työni kietoutuu tarinan ympärille ja abstraktien maalausteni tehtävä on yllättää, luoda iloa, tuoda rauhaa sekä käsitellä elämän fundamentaaleja kysymyksiä taiteen kautta. Teoksiani voi löytää keräilijöiden kokoelmista maailmanlaajuisesti. 

Sanni Tunturipuro
Selah-moment
2020
sekatekniikka kankaalle
110 x 85 cm

1300 €

Rakastan voimakkaita värejä sekä kontrasteja. Minulla on ainainen matkustuskuume ja maailma inspiroi minua. Sen kauneus, kulttuurit, luonto ja ihmiset. Kuitenkin kokemani Jumalan rakkaus on suurin inspiraation lähteeni ja kallio, jossa saan kävellä. Teen taidetta, koska koen, että se on minun ääneni tässä maailman suuressa orkesterissa. En osaisi elää mitenkään muuten.